onsdag, februari 29, 2012

Something extra

(Bilder Alvhem)


Smarta lösningar som gör det där lilla extra inte sant.

Oscars II

Några klänningar till måste jag få gotta mig i. Även Kate Holmes klänning var vacker.


Och Kate Bosworth.


(Bilder Ebbas blogg och Knightcat)

tisdag, februari 28, 2012

Oscars

Där var inga wowklänningar det här året på Oscarsgalan men några guldkorn fanns där.


Gwyneths enkla vita är underbar. Sen är jag svag för större skapelser som Penelopes.



January Jones gick på Vanity fairs efterfest i en mer intressant klänning.




(Bilder Chic)

Klippet

Bara topparna trimmades som vanligt. Mitt hår är nog det som växer långsammast i världen och det gör mig galen. Jag får aldrig långt hår eller så har har mitt hår nått sin sin maxlängd och kan helt enkelt inte bli längre.


Det hoppas jag inte och för att bättra på mina odds har jag köpt Hårform. Det ska ge näring åt hud, hår och naglar och till skillnad från Silica och Hårkontroll ska det här också främja utväxten. Jag hoppas det fungerar men får ge det två månader.




söndag, februari 26, 2012

Hemma inspo

(Bilder Erin ever after, Dcc och Alvhem)

Olé caliente

(Bild Makeuptalk)


Nagellack kan man inte får för många av. Jag väljer efter humör. Och just nu har Essies vårfärger gett mig cravings. Pastellfärgerna är underbara men det lacket jag helst vill ha är Olé caliente. Det är precis sådär korallrött som jag letat efter i två år nu.

lördag, februari 25, 2012

Nytt i garderoben

Idag har jag hunnit med massor och det känns ju bra. Ska snart värma upp resterna från igår och bara titta på tv.


På Väla blev det lite shoppande. Tre t-shirtar från GT, de hade ju 20% på hela sortimentet.



Och på H&M hade jag en presentkort så tröjan därifrån kostade mig ingenting.

Kör vi lördag

Idag ska jag till frisören. Blandade känslor, samtidigt som jag inte vill att mitt hår ska klippas av så vill jag ju ändå ha det fint. Känns bara som om det aldrig växer.

Efter det blir det Väla, handla, städa och tvätta. I den ordningen.

fredag, februari 24, 2012

Firar fredag

Skulle överraska S med kinamat efter jobbet men så förstör han det lite med att smsa mig om att ta med mat hem. Grr, typiskt när man planerat men han visste inte vad det skulle bli för mat och gott var det i alla fall.

Nu ligger vi utslängda i soffan och det är så skönt.

Pannkakor



Jag älskar pannkakor. När jag fortfarande bodde hemma gjorde jag det inte lika mycket. I förrgår när S jobbade ställde jag mig faktiskt och stekte ett gäng. Precis lagom många för att få över till jobbet i två dagar.

torsdag, februari 23, 2012

Nya Väla

Idag öppnade ytterligare några butiker på Väla. Vilket betyder många fina erbjudanden från torsdag till söndag. Jag ska nog ta mig dit på lördag med tanke på Ginas nya t-shirtar och de har 20% på hela sortimentet.

Läste också på hemsidan att under försommaren öppnar Zara här. Yey! Hur pepp är jag inte på den.

Perfect?

(Bild Chic)


Idag lanserar Gina Tricot The perfect tee. Det är en kollektion med både t-shirtar och linnen i olika färger.

Jag hoppas på en riktigt bra bas som man kan mixa och matcha. Vill helt klart ha ett linne i både gult och grått. Och en vit t-shirt kan man inte få för många av.

onsdag, februari 22, 2012

Hårresande

(Bild Erin ever after)



Rufsig perfektion.

tisdag, februari 21, 2012

Godaste




Ljuvlig bild från Ikea/Livet hemma


Ni har väl inte missat att det är fettisdagen idag. Nej, inte jag heller. Till min glädje bjöds det på semlor på jobbet. Fantastiskt och så himla gott.

Inspo

(Bilder Matilda, The blonde salad och Erin ever after)

Ännu ett alternativ



(Bild Givarps)


I förra Sköna hem tror jag det var, annonserade Givarps. Den här snygga byrån visades i annonsen och jag tänkte direkt på vårt sovrum. Det står inga priser på hemsidan men Ängelholm har en återförsäljare så vi skulle kunna se den på riktigt.

måndag, februari 20, 2012

Vårskorna



Väderprognosen spår härliga plusgrader denna veckan. Hur härligt! Suget efter vårskor börjar kännas. Måste köpa nya Converse i år. Blir helt klart i skinn igen. Kanske ett par svarta också. Och så ett par brogues, det tar lite tid med vissa saker men nu vill jag verkligen ha ett par gubbskor.

From Cambridge to me



Fick ett paket från Fedex budat hem idag. Min Present från S. Jag önskade mig en väska från Cambridge satchel company. Jag valde färgen vintage i den minsta storleken för att ha den som vardagsväska. Det jag inte visste innan beställning är att den blir handgjord vid beställning och det tar ca 30 dagar med leverans. Men nu är den här.

söndag, februari 19, 2012

Firats

Krispiga tulpaner och en av de nya Kivilyktorna har hamnat på soffbordet.



Idag har mina föräldrar varit här. Vi har firat min och S födelsedag.
Vi bjöd på goda semlor från Fahlmans, årets första. Och så fick vi massor av presenter.


Nu blir det pizza och film. Jag är vrålhungrig.

lördag, februari 18, 2012

Planlösningar

(Bilder Alvhem)




Planlösningen på den här lägenheten gillar jag. Gillar att man kan ta sig runt i hela lägenheten genom alla rummen.

Hallen är också fin. Stor och så smart att man har en liten inbyggd garderob där man kan slänga in alla jackor och skor så de inte hänger framme.


Äntligen helg

Här öser regnet ner denna förmiddag. Inte så kul. Ikväll blir det efterlängtad middag på Harrys och utgång. Så jag hoppas det slutar regna tills dess.

Nu mat! och så städa.

torsdag, februari 16, 2012

Massage

Kör tio h-pass denna veckan. Därför är det extra skönt att jag just idag fått en massagetid. Att jag dessutom börjar arbetsdagen med massage är ju underbart.
Tre gånger i månaden kommer en massör till jobbet och man får skriva upp sig på en av dagarna men snabb måste man vara, tiderna tar slut på ett ögonblick.

Nyheter

(Bilder H&M)


Om det nu är svårt att få tag i guldbyxor så kan man istället köpa en guldtröja. H&M har fått in den i webshopen idag. Den gula kavajen har jag gillat ett tag men kan inte bestämma mig.

onsdag, februari 15, 2012

Guld



(Bild NAP)


Guldbyxorna som såldes flitigt i höstas kan jag inte riktigt släppa. Jag har inte hittat något par jag vill köpa men kan inte släppa tanken på dem. Hade gärna velat ha ett par.

tisdag, februari 14, 2012

Lycka



Önskade mig bland annat en prenumeration på Sköna hem av mina föräldrar i present. Igår damp första tidningen ner. Tack!

Hjärtan

Happy Valentines!

S har åkt till skolan tidigt i morse och jag ska jobba kväll. Lite tråkigt men den här dagen brukar falla i skymundan eftersom vi båda fyller år så tätt på den. Vi slår ihop allt och firar.

Ska slå in några paket och äta god frukost innan det är dags.

måndag, februari 13, 2012

Delicious

(Bilder Lindt)


Vi gjorde en ny bekantskap i dag när vi handlade. Lindt chocklad är inget vi brukar köpa men vi ville prova cocos och mint. Och nej, vad goda de var. De är nästan slut allaredan. Ett tips till helgen eller bara vardagslyx.

XIII FEB

Måndag hela veckan. Känns nästan så. Jag längtar redan till helgen. På lördag är det middag och utgång som gäller. Längesen nu så det ska bli riktigt kul.

Idag måste jag köpa present till S som fyller år på onsdag. Och min systers present ska också inhandlas även om hennes dag har passerat.
(Bild Rusta)



Ps. Såg att Rusta just nu har ett riktigt bra pris på sina tavellister. Blir nog ett köp där. Tror jag har bestämt mig för det nu.

söndag, februari 12, 2012

Vinterland

Hej söndag och hej vinter. Första dagen jag vaknar upp till ett snötäcke. Why!? Hade hoppats på en helt snöfri vinter. Tycker det blir så jobbigt nu. Vad ska jag ha för skor och så vidare.

Ska hinna städa lite innan jobb så jag måste sätta lite fart nu. Önskar er en trevlig söndag.

fredag, februari 10, 2012

Förpackningar





Jag är ju lite av en förpackningsnörd. Älskar fina burkar och askar. Therese Sennerholts kort kom i en väldigt fin pappask. Har inte helt bestämt mig hur jag ska arrangera dem än men ovanför byrån på något sätt.



Fredag


(Bild Dcc)


Vi börjar fredagen med lite Olivia. Fräscht. Hur mycket längtar jag inte till våren nu?!


Idag är det jobb igen som gäller. Börjar först kl 14 så har lite småfix här hemma först. Funderar också på att köpa kosttillskott för att få ordning på mitt hår. Jag vet inte vad som hänt men det är tunt, torrt och bara trist. Helt glanslöst, jag vet inte om det är årstiden som gör det men det blir slitet snabbare nu än på sommaren.

torsdag, februari 09, 2012

Sneakers



(Bild NAP)


Den här stylingen är bara så jäkla snygg. För hur vardagssnyggt blir det inte med sneakers istället. Har verkligen lust att köpa den här kjolen.

Karamell



På tal om naglar så har jag startat pastellvåren med nagellack. Köpte Isadoras Marzipan och det är så läckert.


I fjol så köpte jag de tre andra lacken som också är pastelliga, färgerna blev lite skarpare på bilden, och de kommer att användas flitigt även i år.

onsdag, februari 08, 2012

Silver

Simplicity-Jannice tipsade om hur man kan få tillbaka glansen på sina silvriga föremål utan putsmedel. Ett riktigt husmorstips att låta föremålen ligga i varmt vatten med mycket salt och bitar av folie.

Jag provade här på kvällen men mina blev inte så fina och silvriga som hennes. För lite salt? Jag har ingen aning men de ser bättre ut nu än vad de gjorde innan.

Let them eat cake



Just nu sitter jag och äter den här goda bakelsen som S köpte till mig. Meningen var att jag skulle äta den igår men det hann jag inte. Den smakar bättre idag när jag har tid att njuta.

tisdag, februari 07, 2012

Det är ingen vanlig dag...



...för det är min födelsedag. Hurra!


Det blir dock inget firande idag, det har jag spridit ut över en ganska lång period framöver. Är galet stressad just nu. Ska fixa en massa saker innan jobb känns det som. Imorgon är jag dock ledig och då ska vi äta god middag. Nu tid för smink.

måndag, februari 06, 2012

From DAY with love



I januari köpte jag också den svarta brickan från Day. Min tanke är att ha den på byrån i sovrummet med smyckeskrin och små askar med hårsnuddar och dylikt i. Har inte köpt dem ännu men brickan är på plats. Har tappat mitt smyckeskrin i golvet så locket har gått av, måste ta tag i det också och köpa ett nytt.

Bara måndag

Har suttit och skrivit adresser nu på förmiddagen. My, det är jobbigt när man inte längre har alla adresser nerskrivna. Det tar så mycket tid att försöka hitta personer idag.

Nu ska jag handla och sen efter det jobba. Denna veckan är det kvällspasset som gäller.

söndag, februari 05, 2012

Helgen som gick



(Bild random)


Sitter i soffan väldigt mätt och glad. Indisk kycklinggryta bjöds det på med hembakat naanbröd. Hur gott! Nu blir det lite bröllopsplanering. Ska fastställa gästlistan helt så vi kan få iväg våra Save the date. Det tycker jag är en bra avslutning på söndagen.


Under gårdagen var vi i Nyborg och sa förväl till S mormor som lämnat denna jord. Mycket sittande i bilen men det var en trevlig dag fast det kändes mycket kallare där än här. Brr. Idag har jag jobbat hela långa dagen.

fredag, februari 03, 2012

Kallast

Fy satan vad kallt det är. Har nog aldrig längtat mer till sommaren än just nu. Härlig värme, jordgubbar och grillat. Ahh. Det enda som hintar om att vi går mot ljusare tider är att det blir just ljust tidigare på dagen och mörknar senare. Och det är ju skönt.

Chai



(Bild Dinnerwithjulie)


Underbara S kom ihåg att köpa en burk Chaite till mig igår. Så idag värmer jag mig med ett glas chailatte innan jobbet. Gott det.