lördag, november 07, 2009

Liten reseguide


Varje gång vi är på semester säger vi att detta är den bästa resan. Denna gången var det ju något extra eftersom vi reste runt lite och inte bara var på samma ort.

Bästa hotell: I Miami bodde vi på South beach i Art deco district. Ett område som ligger väldigt bra till allt såsom restauranger, shopping och stranden. Hotellet heter The Penguin Hotel och ser inte mycket ut för världen men är verkligen mysigt. Lugnt, familjärt och ligger precis vid stranden. Det kostar inga pengar alls att bo där och var ett populärt val för i alla åldrar.

Bästa minne: För många. Denna resan har jag gjort tre saker som jag velat göra i många år; firat Halloween på plats, simmat med delfiner samt parasailing. De tre var helt klart höjdpunkterna och jag kan inte välja mellan dem.


Bästa plats: Vill säga Miami men Key West får nog vinna eftersom det är så speciellt. Deras öppna livsstil gör det speciellt. När vi var där höll de en Fantasy fest så många var utklädda eller i stort sett nakna mitt i stan alla tider på dygnet. Det blandat med turisterna i alla åldrar och det faktum att det är väldigt turistigt där gör det annorlunda.


Bästa upplevelse: Att köra bil. Jag är så glad över att vi valde att hyra bil vid två tillfällen, det är helt klart det bästa sättet att verkligen uppleva ett land. Både rusningen i stan och att köra genom ökenlandskap var fantastiskt.


Bästa mat: Maten var en stor del av denna resan. Det finns vissa matkedjor i Usa som jag fortfarande inte testat men det får bli nästa gång. Det bästa denna gången var nog Buffalo wings & rings i Miami. Massa gott att välja mellan och vi åt där tre gånger.

Bästa ögonblick: Första morgonen när vi åt frukost. Det var lagom varmt med en ganska så hård vind och vi bara tittade på varandra och liksom "wow, vi är här på semester". En semester som planerats och längtats till sen nyår.


Bästa shopping: I Las Vegas. Vårt hotell (TI) ligger ganne med Fashionshow mall där de bland annat husar de stora varuhusen Saks, Macy's, Nieman Marcus och Bloomingdales. Massa shopping och är man inte nöjd där så ligger Barney's NY inne på Pallazzo och The Forum shops inne på Caesars Palace. Lyxshopping i massor samt lite budget och båda hotellen ligger nästan granne med TI. Dessutom så har vegas två stycken outlets strax utanför stripen. Vi besökte Las Vegas premium Outlet och det tog några timmar att gå igenom. Det bästa var Ralph Lauren där det fanns hur mycket som helst. Jag köpte bland annat en halsduk i klassiskt rutigt.


Bästa aktivitet: Vår heldag på båt utanför Key West. Snorkling, jetski, kajakpaddling och parasailing stod på schemat. Perfekt att spendera dagen på vattnet när det var så varmt och roliga saker att göra hela tiden.

Bästa övrigt: Jag ville se Cher eller Bette Midler och S ville se Jerry Seinfeldt när vi var i vegas. Ingen av de nämnda hade sina shower på våra datum så valet föll på Peepshow. En burlesqueshow där Holly Madison medverkade (ex-flickvän till Hugh Hefner). Sexigt, naket, bra sång dans och musik. Helt klart det bästa valet av det som fanns och faktiskt en av de bästa showerna som jag sett.

Inga kommentarer: