Kyckling är lite av en favorit här hemma och äts ganska så ofta. Kom över detta receptet hos Arla av en slump och ikväll testade vi det äntligen.
Ingredienser, 4 port
* 4 färska kycklingklubbor, ca 900 g
* 6-8 stora potatisar
* 3 msk Arla smör-&rapsolja
* 1½ tsk salt
* msk kinesisk soja
* 1 krm svartpeppar
Sötstarka dippen:
*2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
(* Ev. 1 pressad vitlöksklyfta)
* 2 krm salt
* 1-2 msk sweet chilisås
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingklubborna. Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatis och kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Pensla allt med smör-&rapsolja och krydda med salt. Pensla dessutom kycklingen med soja och krydda den med peppar. Stek i mitten av ugnen ca 40 min. Rör ihop dippen. Servera med grönsaker.
Sätt ugnen på 175°. Dela kycklingklubborna. Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatis och kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Pensla allt med smör-&rapsolja och krydda med salt. Pensla dessutom kycklingen med soja och krydda den med peppar. Stek i mitten av ugnen ca 40 min. Rör ihop dippen. Servera med grönsaker.
Vi köpte istället färdigmarinerade kycklingdelar, sådana som är djupfrysta i en folieform. Tyvärr var inte kycklingen riktigt klar när vi tog ut den så det blev inte så gott. Nästa gång provar vi att göra allt från botten enligt receptet. Men annars blev det en god dipp - som man kan göra olika stark beroende på hur mycket chilisås man häller i - med goda hemmagjorda klyftpotatisar till. En väldigt enkel men god middag i det hela taget.
(Källa: Eget collage med bilder från Arla samt Google)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar