onsdag, maj 07, 2008

Nytt recept


Igår testade vi ett nytt recept igen och det var jag som lagade maten för en gångs skull. En pastasås med chorizokorv. Enkelt och snabbt.

Ingredienser:
400 g tortelloni (eller annan rörpasta)
olja, att steka i
1 rödlök
4 chorizokorvar
1 burk krossade tomater
1/2 dl svarta oliver
1 knivsudd sambal oelek (eller annan chili- krydda)
salt
Tillbehör:
färska basilkablad
olja

Gör så här
1 Skala och skär löken i skivor. Skär korvarna i tjocka sneda skivor.
2 Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och låt löken mjukna utan att ta färg. Lägg ner korvskivorna och stek dem i cirka 5 minuter. Häll av eventuellt överflödigt fett från stekpannan.
3 Tillsätt de krossade tomaterna och sambal oelek.
4 Sjud såsen i cirka 15 minuter tills den tjocknar något.
5 Koka under tiden pastan enligt anvisning på paketet.
6 Smaka av såsen med salt och eventuellt lite mer chilikrydda och vänd ner oliverna precis innan såsen ska serveras.
7 Hetta under tiden upp lite olja i en liten kastrull.
8 Fritera basilikabladen hastigt i omgångar och låt dem rinna av på hushållspapper.
9 Blanda den väl avrunna pastan med sås och friterad basilika.


Det var jättegott. Vi lämnade dock ute oliver, sambal oelek samt de friterade basilikabladen för det var inget vi hade hemma.
(Källa: Bild från Expressen)

Inga kommentarer: