torsdag, juni 26, 2008

Home sweet home


Så var vi hemma igen. Som alltid är det skönt att komma hem efter ett par dagar hemifrån.
Det har varit en perfekt semester med en bra blandning av turist och vanliga London. Tack vare Jakob och Olivia har vi fått se delar av London som inte vanliga turister får tillgång till och det har varit extra kul.

Det började direkt på söndagen när vi kom dit då det bar iväg till ett café för att äta innan vi kunde checka in. På kvällen gick vi till det café/bar som Jakob tidigare jobbat på men nu spelade (som DJ) tillsammans med två vänner på. Kl. 24.00 stänger de där för att fortsätta till en nattklubb där han spelar/organiserar det hela. Detta gör han då fre-sön. Kul att se men vi gick vid halv två tiden eftersom vi varit uppe sen kl. 4.00 på morgonen.)

Vi blev också visade en butik vars ägare själv designar och syr upp one of a kind-plagg samt en som säljer kollektioner åt brittiska designers som bara har dem ute på prov för att se vilka plagg som säljer innan de producerar till massorna. Plus några andra som har lite mer speciellt utvalda kläder. Sen gick vi ju självklart till très turistiga Oxford street, men hittade inte mycket där och slutligen Harrods som vi tyvärr inte hann se så mycket av. Får bli nästa gång.

Vi åkte med turistbussen som kör genom London och fick en hel del nya kunskaper med på köpet. Det sitter en guide med på vissa av bussarna som berättar om allt från de klassiska turistattraktionerna till hur vissa talesätt uppstått, hur mycket den dyraste sviten kostar i London (£7500) och var han som spelar Harry Potter gick i skolan. Vi besökte också Madame Tussauds för att jag ville det, snäll som S är.

Olivia håller i ett yogapass varje tisdag så det passade vi också på att deltaga i. Det kändes verkligen i hela kroppen dagen efter. Så ja, en bra blandning av turist och riktiga London helt enkelt.

Inga kommentarer: